Scan-Tech ApS blev startet i 1941 af El-installatør Pedersen og med adresse på Adelgade i Skanderborg.

Dengang, i 1941, hed virksomheden Østjydsk Elektro A/S og var egentlig en elektro-mekanisk virksomhed, hvor man startede med at fremstille motorer.

 

Senere kom der slibemaskiner henholdsvis boremaskiner til – i form af bænk- og søjleslibemaskiner og henholdsvis bænk- og søjle-boremaskiner.

 

Ca. 1946 blev virksomheden solgt til det daværende A. Blom & Søn A/S, Skanderborg og blev

derved et datterselskab til Skanderborgs største virksomhed på den tid.

 

I 1948 brændte fabrikken på Adelgade og en ny blev bygget i udkanten af byen, hvor den har ligget siden.

 

I 1979 blev Østjydsk Elektro A/S overtaget af 2 unge maskiningeniører Erik Gadgaard og Bent Frisk, som i de efterflg. år omdannede virksomheden til ingeniørfirma og maskinfabrik under navnet Scan-Tech Maskiner A/S, hvor udvikling og fremstilling af automatiseringsudstyr og pakkemaskiner samt robotapplikationer og specialmaskiner blev omdrejningspunktet tilligemed fremstilling af halvfabrikata og underleverancer til kolleger i maskinbranchen, såvel som til fabrikationsvirksomheder.

 

I 2005 købte en ung ingenør virksomheden af de 2 ejere, men på grund af krisen, der startede i 2008, måtte han give op i 2009.

 

Virksomheden Scan-Tech ApS, ejes i dag af Klaus Bording, der er udlært i virksomheden, og selv havde været ansat i virksomheden i 18 år inden han blev ejer af virksomheden.

 

Udvikling og fremstilling indenfor automatisering, pakkemaskiner og robotapplikationer og specialmaskiner er således stadig firmaets hovedaktivitet men ikke mindst sammen med halvfabrikata og underleverancer på en helt ny og moderne maskinpark.